Handelsmissie Bremen met Minister Sigrid Kaag (4-6 maart)

Aanvangsdatum: 04-Mar-2019
Capaciteit: (0% geboekt)

Details


Wilt u zakendoen in Duitsland, bestaande contacten uitbreiden of innovatiesamenwerking starten? Ga dan mee met de handelsmissie naar Bremen met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze missie loopt parallel aan het werkbezoek dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Bremen en Bremerhaven brengen. De Koning en de Koningin zijn aanwezig bij enkele programmaonderdelen van de missie.

Voor wie?
Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van:

Ruimtevaart; en
Wind op zee (offshore wind).

Wind op zee (offshore wind)
Een succesvolle en tijdige transitie naar duurzame energiebronnen is voor het toekomstige economische succes van Duitsland en Nederland essentieel. Windenergie staat daarom hoog op de politieke agenda de komende jaren. In Duitsland zijn de ambities voor de uitbouw van duurzame energie recentelijk nog eens aangescherpt. De ambitie is dat in 2030 minimaal 65% van de elektriciteit (voorheen 55%) duurzaam opgewekt wordt.
De afgelopen jaren heeft vooral Bremerhaven, een stad die direct aan de kust ligt, zich ontwikkeld tot een belangrijke industriële hub voor de Duitse offshore-windindustrie. Met de 'Windagentur Bremerhaven (WAB)' beschikt de stad over hét nationale branchecluster van de offshore-windindustrie — de WAB telt circa 300 leden waarvan 60 direct in de deelstaat Bremen gevestigd zijn. Daarnaast zitten in Bremerhaven gezaghebbende onderzoeksinstituten zoals het Fraunhofer-Institut für Windenergiesysteme (IWES).De Nederlandse sector-organisatie (NWEA) en de WAB zien grote belangstelling voor een verdere uitbouw en verdieping van de wederzijdse relatie.

Bekijk het conceptprogramma Wind op zee (pdf, Engelstalig) of lees de sectorinformatie.

Duitsland
Duitsland is economisch gezien enorm belangrijk voor Nederland. Het is de belangrijkste handels- en innovatiepartner, zowel op het gebied van export en import als voor Europese innovatieprojecten. Het jaarlijks handelsvolume tussen de 2 landen behoort tot een van de grootste ter wereld. 1/5e van onze totale export gaat naar Duitsland. In Duitsland wordt op jaarbasis meer dan € 90 miljard geïnvesteerd in Research & Development, waarvan 2/3 door de private sector. Nederland is in Duitsland de grootste investeerder.

Bedrijvenprogramma
De missie geeft u de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Duitse (zaken)partners. U krijgt ook een goed beeld van de mogelijkheden die de deelstaat Bremen u te bieden heeft. In het bijzonder geeft deze missie u als bedrijf of kennisinstelling, de kans om deze specifieke markten te verkennen.

De missie omvat verschillende programmaonderdelen, zoals:
- seminar(s) en/of workshop(s);
- bezoeken aan bedrijven, overheids- en kennisinstellingen;
- Holland Trade Dinner; en
- netwerkevenementen.

Deelname
Deelname kost  € 475 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 475 per extra deelnemer. Let op: iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Het dienstenpakket bevat deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf in Duitsland.
Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd om een hotelarrangement samen te stellen.

Aanmelden
Meld u aan voor deelname aan deze missie. Dit kan tot en met 28 januari 2019.
RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan, binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Margriet Veenstra, projectleider economische missies
E: margriet.veenstra@rvo.nl 

Organisatie
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Nederlandse ambassade in Berlijn, NBSO Hamburg, en VNO-NCW/MKB–Nederland.


Bron:
RVO.nl 


 

Please contact us for more information on the events and/or for enrolment: Eline Timmer (06-51249079)

HHWE

Contact

Navigation

E-newsletter

Holland Home of Wind Energy (HHWE) is an independent export association, representing the interests of the Dutch wind energy companies and knowledge institutes across the globe

+31 (0) 6 51 24 90 79

+31 (0) 6 46 36 38 54

Subscribe to our newsletter and stay updated on the latest HHWE news and our agenda and activities

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image
Captcha Image