News

Handelsmissie Offshore Wind UK 2016 (20-22 juni)

Sunday, May 01, 2016
Handelsmissie Offshore Wind UK 2016 (20-22 juni)
Van 20-22 juni 2016 organiseert de Nederlandse Britse Kamer van Koophandel (NBCC) in samenwerking met de IRO en Holland Home of Wind Energy een handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk voor Nederlandse toeleveranciers aan de Offshore Wind sector. De missie is een vervolg op eerdere succesvolle jaarlijkse handelsmissies naar het Verenigd Koninkrijk tussen 2011 en 2015.

Doel van de missie is om Nederlandse bedrijven via individuele en collectieve matchmaking in contact te brengen met de in het VK actieve energiebedrijven, projectontwikkelaars en aannemers, en dan in het bijzonder degenen die betrokken zijn bij offshore windparken.

In de afgelopen jaren werden rondom de offshore wind missie naar het VK gesprekken gearrangeerd met partijen als Dong Energy, Mainstream Renewables, Vattenfall, RWE, KBR Power, Eneco en EDF.
Verenigd Koninkrijk: Wereldleider op het gebied van offshore wind

Sinds 2008 is het Verenigd Koninkrijk de wereldleider op het gebied van offshore wind toepassing.
Met evenveel geïnstalleerd vermogen als de rest van de wereld bij elkaar is het Verenigd Koninkrijk een terechte wereldleider te noemen. Het totale vermogen van offshore wind uit de Britse wateren bedraagt momenteel jaarlijks 8 terawatt/uur. Dit staat gelijk aan een elektriciteitsconsumptie van 2 miljoen huishoudens. De verwachting is dat er in 2020 18 GW aan capaciteit is geïnstalleerd, op het moment bedraagt de capaciteit 8 GW. Tot 2020 worden investeringen verwacht van tussen de  £ 16 en £ 21 miljard. Als dit bereikt is zal offshore wind 18 tot 20% van de Britse jaarlijkse elektriciteitsbehoefte afdekken.

Global Offshore Wind 2016

De handelsmissie zal samenvallen met de jaarlijkse wind-energie conferentie Global Offshore Wind 2016 van RenewableUK, het grootste evenement in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van offshore windenergie die in 2016 in het Manchester Central Convention Complex, Manchester plaatsvindt. Een bezoek aan de vakbeurs die onderdeel uitmaakt van Global Offshore Wind 2016, waar leveranciers aan de offshore wind sector zich presenteren, maakt ook deel uit van het programma. Indien mogelijk zullen ook doelgroep bedrijven op locatie bezocht worden.

 

 


Kosten
Voor deelname aan de missie geldt een deelnamebedrag van € 1.700, - excl. BTW (leden van de NBCC, IRO en HHWE 10% korting). Voor eventuele 2e en volgende deelnemers van hetzelfde bedrijf geldt een deelnamesom van € 700,- excl. BTW.
Daarnaast dienen deelnemers rekening te houden met de kosten voor eigen reis en verblijf. De NBCC zal op korte termijn een collectief reis- en verblijfsarrangement aanbieden.

In de deelnamekosten is het volgende inbegrepen:
• Intake en organisatie van het volledige missie-programma
• Begeleiding tijdens de missie door medewerkers van de NBCC
• 2 dagen toegang tot de exhibition tijdens Global Offshore Wind
• Vermelding van uw bedrijfsprofiel in het deelnemersboekje dat vooraf en tijdens de missie wordt toegezonden aan alle Britse “matchmakingpartijen” die worden benaderd door de NBCC, alsmede alle overige Britse contacten in de offshore wind industrie

Let op: op het hierboven genoemde deelnamebedrag is wellicht een subsidie verkrijgbaar van maximaal EUR 1.500, - via de missievouchers van RVO. U komt hiervoor in aanmerking als u minder dan 25% van uw omzet uit export haalt of het VK een nieuwe markt voor u is. U kunt hier een missievoucher aanvragen en meer informatie vinden over deelnamevoorwaarden.

Download hier het aanmeldingsformulier voor deelname aan deze missie.

Voor meer informatie over deze handelsmissie kunt u contact opnemen met Michiel van Deursen (NBCC) mvandeursen@nbcc.co.uk of Joyce van de Velde (NBCC) projects@nbcc.co.uk .

Via deze link vindt u tevens meer informatie over het programma, extra informatie over het Seminar Floating Foundations en de opzet van de matchmaking.

 

HHWE

Contact

Navigation

E-newsletter

Holland Home of Wind Energy (HHWE) is an independent export association, representing the interests of the Dutch wind energy companies and knowledge institutes across the globe

+31 (0) 6 51 24 90 79

+31 (0) 6 46 36 38 54

Subscribe to our newsletter and stay updated on the latest HHWE news and our agenda and activities

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.