Overheid en windsector lanceren ‘Wind & Water Works’
Thursday, December 21, 2017
Het Rijk lanceerde op 27 november de internationale campagne Wind & Water Works – samen met partijen uit de windsector -tijdens de masterclass Wind op zee. 10 gastlanden volgden de masterclass van Nederland.
 
Onder de boodschap Wind & Water Works kunnen Nederlandse bedrijven en de Nederlandse overheid zich eenduidig en professioneel presenteren als expert op het gebied van windenergie op zee. Hiermee laten Nederlandse bedrijven zien hoe ze de jarenlange offshore-expertise nu inzetten voor windenergie op zee.


Wind & Water Works

Ruud de Bruijne, projectleider wind op zee bij RVO.nl: “Met Wind & Water Works kunnen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen de succesvolle Nederlandse aanpak en expertise rondom windenergie op zee naar andere landen brengen.” De komende jaren zal er, onder andere door de Nederlandse ambities voor wind op zee, veel extra werkgelegenheid ontstaan binnen deze sector. Met een groeiende vraag naar mensen en technieken om deze ambities waar te maken.


Masterclass Windenergie op zee

Dat zowel de Nederlandse overheidsaanpak als de Nederlandse offshorebedrijven internationaal in trek zijn, bewijst de masterclass Windenergie op zee. Tijdens deze masterclass worden 10 landen meegenomen in de Nederlandse aanpak van windenergie op zee.
 
Het Nederlandse bedrijfsleven laat zien hoe het de jarenlange offshore-ervaring nu inzet in Nederland en daarbuiten. Pieter van Oord, voorzitter van IRO: “Nederlandse offshorebedrijven hebben de kennis, ervaring en het materieel om internationaal hun plaats in de top van toeleveranciers voor de offshore windsector waar te maken”.


Magazine

In het magazine ‘Hollandse Kust – where wind & water works’ laten bedrijven zien waarom Nederland de beste uitvalbasis is voor de installatie en het onderhoud van windparken op en nabij de Noordzee. U kunt dit magazine hier downloaden. 
 
Meepraten?
 
Inmiddels werken brancheorganisaties HHWE, IRO, NMT en NWEA samen met verschillende bedrijven en de overheid aan een plan. Maar we zijn vooral benieuwd naar uw input. In januari worden er daarom drie campagnesessies georganiseerd:
1. Innovatie/MKB
2. Grote Industrie en Brancheverenigingen
3. Havens
In deze bijeenkomsten kunt u aangeven wat u denkt dat nodig is om uw bedrijf en de Nederlandse windsector goed in beeld te brengen. Waar moeten rekening mee worden gehouden zodat u ook optimaal gebruik kan maken van Wind & Water Works?
Meepraten? Meld u zich hier aan vóór 2 januari 2018 (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).
 
Initiatiefnemers
 
Wind & Water Works is ontwikkeld door communicatiebureau GH+O, op verzoek van de brancheorganisaties NWEA, HHWE, IRO, TKI-WoZ, TenneT, NMT, de bedrijven Siemens, Van Oord, Boskalis en SIF en de ministeries van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.