Partners for International Business Taiwan (PIB)
Monday, January 30, 2017

Holland Home of Wind Energy (HHWE) zal in februari 2017 een aanvraag indienen in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). De PIB bestaat uit een strategisch meerjarenplan dat er op gericht is om kansen te verzilveren voor een consortium van Nederlandse bedrijven op de Taiwanese offshore wind markt. Groot voordeel van de PIB is dat HHWE in Taipei een liaison officer kan aanstellen die actief de belangen van de PIB-leden zal behartigen. 

Inmiddels hebben zes bedrijven zich voor de PIB aangemeld: GustoMSCLM Wind PowerTrelleborg RidderkerkIndependent eXpertsWind Minds en Blue H Engineering. HHWE zal het consortium graag willen uitbreiden omdat we met meer leden ook meer slagkracht hebben. 

De volgende activiteiten zullen in het jaarplan 2017 worden opgenomen:
– aanstelling van liaison officer in Taipei;
– ondersteuning Netherlands Trade and Investment Office Taipei en RVO;
– deelname aan Taiwan-Netherlands Offshore Wind Industry Entrepreneurship Workshop op 7 maart in Kaohsiung;
– missie Taiwan Wind Turbine Industry Association (TWTIA) naar Nederland in juni 2017;
– deelname aan offshore wind missie Taiwan in september 2017 en beursdeelname aan Taiwan International Green Energy Show of eventuele andere beurs in Taiwan;
– tevens ontvangen de PIB deelnemers per kwartaal een update over de Taiwanese offshore wind markt (beleid, tenders, marktonwikkelingen etc.).

Deelname aan deze collectieve activiteiten kost €2.500,00 op jaarbasis. Deelnemende bedrijven betalen zelf hun reis- en verblijfkosten, maar alle collectieve activiteiten zullen uit de PIB gefinancierd worden. Meer informatie? Neem contact op met Arjen Schutten (arjen@hhwe.eu, 06-46363854)