Taiwan-Netherlands Offshore Wind Industry Entrepreneurship Workshop (7 maart 2017)
Wednesday, January 18, 2017

Op dinsdag 7 maart organiseert Metal Industries Research & Development Centre (MIRDC) het “Taiwan-Netherlands Offshore Wind Industry Entrepreneurship Workshop”.

Achtergrond
Het MIRDC speelt als belangenbehartiger van de Taiwanese metaalindustrie een belangrijke rol in de ontwikkeling van de offshore wind sector in Taiwan. Rond 2030 wil de Taiwanese overheid 4GW aan offshore wind installeren en daarbij wil men zoveel mogelijk het lokale bedrijfsleven betrekken. Omdat het Taiwan aan specifieke kennis en ervaring in offshore wind ontbreekt wordt samenwerking met het buitenland gezocht. Taiwan kijkt vooral naar Nederland voor kennis op gebied van marine engineering en staat open voor samenwerking in de hele toeleveringsketen.

Aan Taiwanese zijde zijn inmiddels twee teams opgezet die de ontwikkeling van de lokale offshore windindustrie in gang moeten gaan zetten:

het Wind Team is een strategische alliantie van lokale bedrijven dat zich vooral richt op de windturbines en componenten. Dit consortium  staat o.l.v. staalbedrijf CSC. Bedrijven die hierbij zijn aangesloten zijn onder meer TECOTatungBoltunFortune Electric, Yeong Guan  Energy Technology, Shilin Electric & Engineering Formosa Heavy IndustriesChina SteelDelta Electronics en TAYA Group.
–  het Marine Team is een strategische alliantie van lokale bedrijven dat zich vooral richt op installatie en logistiek van offshore wind. Dit  consortium staat o.l.v. scheepsbouwer CSBC. Hierbij zijn onder meer China Steel ExpressTaiwan International Ports CorporationHung Hua  Construction , Hwa Chi Construction , Woen Jinn Harbor EngineeringTaiwan Marine Heavy Industries en Asia World Engineering &  Construction aangesloten.

Tweedaags Programma en follow-up
Doel van de workshop is om de samenwerking tussen Taiwanese en Nederlandse bedrijven te bevorderen. De workshop bestaat uit presentaties, discussies en matchmaking. Het programma zal worden afgestemd met de deelnemende bedrijven. Voorafgaand aan de workshop, op maandag 6 maart zal o.l.v. Cindy Chang van het Netherlands Trade and Investment Office in Taiwan bezoeken worden gebracht aan nieuwe offshore wind ontwikkelaars in Taiwan die een rol zullen spelen in fase III wanneer de 36 nieuw aangewezen projecten zullen worden aanbesteed. Hierbij wordt gedacht aan partijen als Dong Energy, wpd, Yu Shan Asia Cement etc.

Aan Nederland zal in het kader van het programma Partners for International Business (PIB) een consortium worden samengesteld van bedrijven die kansen zien op de Taiwanese offshore wind markt en willen samenwerken met bedrijven die deel uitmaken van de bovengenoemde Wind Team en Marine Team. Een Taiwanese delegatie van offshore wind bedrijven zal naar verwachting Nederland in juni 2017 bezoeken en het volgende tegenbezoek van Nederlandse bedrijven zal plaatsvinden in september 2017.

Meer informatie in deze workshop of interesse in deelname PIB? Neem contact op met Arjen Schutten HHWE arjen@hhwe.eu 06-46363854 of Eline Timmer eline@hhwe.eu 06-51249079.