Veel aandacht voor Nederlandse bedrijven in Beijing
Tuesday, November 01, 2016

Van 19-21 oktober 2016 heeft Holland Home of Wind Energy (HHWE) voor de zesde keer op rij met een Dutch Pavilion deelgenomen aan de China Wind Power (CWP) in Beijing.  

Sino-Dutch event
Voorafgaand aan de beurs werd op 18 oktober in samenwerking met Netherlands Enterprise Agency (RVO) en de Nederlandse ambassade in Beijing een Sino-Dutch event georganiseerd, waarbij Chinese en Nederlandse bedrijven werden uitgenodigd om de ondertekening van de Memory of Understanding (MoU) tussen RVO en China Renewable Energy Engineering Institute (CREEI) bij te wonen. Na de ondertekening van de MoU vond een discussie plaats onder leiding van Dhr. Jason Cao (IHC IQIP), waarbij nader werd ingegaan op funderingen voor offshore windenergie, transport en installatie van offshore windparken, de exploitatiefase, O&M en de betrokkenheid van de Nederlandse bedrijven in de Chinese offshore wind.

CWP
De CWP is veruit het belangrijkste platform in Azië voor (inter)nationale onshore en offshore windenergiebedrijven. Nederland was goed vertegenwoordigd gedurende de beursweek met DNV-GLGustoMSCHolmatroHuikeshovenIHC IQIPKCI The EngineersMPI Offshore en We4Ce op het Dutch Pavilion, Huisman Equipment en Mecal met een eigen stand en onder andere AmpelmannDamen ShipyardsFugro en Pontis Engineering als bezoekers.

Gezien het succes van de afgelopen jaren is besloten de China Wind Power ook in 2017 weer in de exportagenda op te nemen.

Voor meer informatie over bovenstaande kunt u contact opnemen met Eline Timmer (eline@hhwe.eu / 06-51249079)