Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WindDay 2023

15-06-2023 @ 08:00 - 16-06-2023 @ 17:00

De kracht van de wind is evident. Het is goedkoop, schoon en geopolitiek verstandig. De ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening levert een belangrijke bijdrage aan een CO²-arme samenleving en aan de Nederlandse economie. Het biedt, meer dan ooit, oplossingen voor de globale klimaat- en energiecrises.

Als transitieleider draagt Nederland mondiaal actief bij aan het versnellen van het halen van de klimaatdoelen. Daarbij is samenwerking onontbeerlijk: binnen de sector, tussen Wind op Land en Wind op Zee, tussen publieke en private partijen, binnen Nederland en daarbuiten in Europees verband en tussen sectoren die allen hun steentje bijdragen om een krachtig, duurzaam en veilig energiesysteem te realiseren.

We maken belangrijke stappen, maar zien ook uitdagingen. Er is veel nodig om ons volle potentieel te verwezenlijken. En hoe gaan we dat doen?
Het vergt goede samenwerking, krachtig bestuur, voldoende arbeidskrachten, een goede afstemming van vraag en aanbod, een flexibele energie-infrastructuur, veiligheidsbewustzijn en nog veel meer. De hoge gasprijzen maken dat het momentum om de energietransitie te versnellen gunstig is. Het draagvlak stijgt.

Tijdens de WindDay komen alle stakeholders samen om te bouwen aan de toekomst. Samen gaan we volle kracht vooruit in deze enorme transitie. We nodigen ook jou van harte uit om hiervan deel uit te maken. Hoor van inspirerende keynotes hun visie en ga zelf tijdens de verschillende workshops en ronde tafel sessies concreet aan de slag. En je hebt uiteraard uitgebreid de kans om bij te praten en te netwerken met bestaande, maar vooral ook nieuwe collega’s, en wellicht ook nieuwe samenwerkingspartners, uit de windsector!

Details

Start:
15-06-2023 @ 08:00
End:
16-06-2023 @ 17:00
Event Category:
Website:
https://www.windday.nl/

Venue

Aviodrome Lelystad
Pelikaanweg 50
Lelystad, 8218 PG Netherlands
+ Google Map